Ginette Wien

En fremragende og fantasifuld kunstner, uddannet 1981-1985 på Kolding Kunsthåndværkerskole, keramisk linie. Derefter fulgte rækken af spændende udstillinger, især på gallerier overalt i Danmark og i udlandet. Hendes fascinerende unika, især utrolige fabeldyr, begejstrer altid et stort publikum.

Det skal nævnes, at Ginette Wiens fantastiske kunstværker også har fundet vej til kunstbutikken i Lousiana, Aros og Trapholt. Ginette Wien har været på studierejser til Egypten, Spanien, Tyrkiet, Tjekkiet, Rusland, Kina, Island, Vietnam, Thailand. Specielt opholdet i Kina inspirerede stærkt og blev starten på en ny epoke.

"Siden jeg var på studietur til Kina i 1994, har jeg næsten udelukkende arbejdet med fabeldyr. Turen til Kina var en rejse, jeg fik betalt via to legater. Jeg var der i en måned og så på dyr og dyreforenklinger i kinesisk kunst, kunsthåndværk og arkitektur. Jeg arbejder med både stentøj og collage. Sædvanligvis kommer mine ideer helt spontant, jeg lader mig simpelthen inspirere af billedet/lerfiguren selv undervejs i processen. På den måde kan jeg hele tiden overraske mig selv og løber aldrig tør for ideer. Af og til ser jeg på børnebogstegninger, mikroorganismer, børnetegninger, andre kunstneres fabuleringer eller bare på dyr.

Mangfoldigheden er fascinerende, det er som om man ikke kan forestille sig et væsen, der er for specielt til at kunne eksistere. Oprindeligt ville jeg gerne have, at mine dyr skulle være farlige. Det har jeg droppet, det er simpelthen ikke mig, de bliver uvægerligt sjove, og jeg har overgivet mig til dem – det er dem, der bestemmer.

En sjælden gang har jeg en fast plan, når jeg starter med at modellere, så er det et dyr, som jeg har set færdigt for mig, og så skal det være som jeg har set det, men som regel er det den anden vej rundt.

Sådan har jeg ikke altid arbejdet. I de første 10 år jeg arbejdede med kunst, forbød jeg mig selv enhver form for spontanitet. Materialet skulle adlyde mig, men jeg har siden opdaget, at det er sjovere og giver nogle bedre resultater ved at lege sig frem.