Peter LundbergFødt i Silkeborg 1955 og har malet siden 1969. Motiverne er originale, lyse, lette og stemningsmættede abstraktioner med udgangspunkt i naturen. Peter Lundberg har haft en lang række af udsmykningsopgaver, separat- og gruppeudstillinger på gallerier og i kunstforeninger.

Det er positive billeder malet af en glad kolorist, hvor billedernes ekspressive udtryk afspejler det øjeblik, hvor de er blevet til. Karakteristisk for motiverne er, at de afslører lysets gennembrydende sejr over mørket.

Peter Lundberg er optaget af mennesket – hvor kommer vi fra, hvor skal vi hen, og er vores verden mon den eneste? Eller er der noget omme bag "den anden side"? Måske har vi endda været der før – uden at vide det? Det er spørgsmål som disse man kan sidde og fundere over i selskab med Peter Lundbergs kunst. En kunst, der sætter sin betragter på prøve. For Lundberg vil mere end bare underholde. Han er træt af ligegyldig dekoration, og derfor har han også stædigt holdt fast i sit eget maleri – også i perioder, hvor moden dikterede noget andet.

Malerierne er nærbilleder af – eller måske endda kig ind bag – noget større. Hvad dette "større" er, må man selv finde ud af. Det kan oplagt være naturen, men det kan måske også være vores sind – altså billeder af alt det, der kan ulme og komme til udbrud inde i vore hoveder. I flere af malerierne finder man figurer, ikke mindst fugle. Fuglene er et symbol på friheden, og som sådan skal de ses. En frihed, der frigøres, når "sindet ulmer."

Ser man på hans udvikling gennem de senere år, er det åbenbart, at Peter Lundberg har fundet en øget frihed i kunsten. Der er kommet større former, mere dristige farvekombinationer og flere "fortællinger" i billederne. Og at han arbejder med oliemaling giver værkerne struktur, og det tredimensionale, det til tider næsten modellerede maleri, har skabt fornyet liv i Peter Lundbergs kunst specielt i temaet: "A Closer Look At The World Behind".