Niels Chr. Kirkegaard

Autodidakt fremragende kunstner der hele livet har tegnet og malet. Har sin helt egen vidunderlige stil med ekspressionistiske malerier i fantastiske farve- kombinationer med motiver fra Vestjyllands og Færøernes barske natur. Efterspurgt kunstner med utallige udstillinger bag sig. Nu en sjælden gang i Vendsyssel.

"Jeg er født i Åbyhøj i 1940 og har tegnet og malet hele mit liv. Som helt ung var mit største ønske at komme på Kunstakademiet og få en uddannelse som maler – men min familie havde desværre en anden opfattelse: et liv som maler var den sikre vej til fattigdom og armod!"

MEN Niels Chr. Kirkegaard har - ved at ”stå i lære hos sig selv” og gennem årene bruge masser af fritid på at male - for længst udviklet sig til en kunstner med en helt personlig og spændende stil på et højt kunstnerisk niveau. De sidste ti år har han været maler på fuld tid.
Malemåden er ekspressionistisk, og motiverne er ofte landskaber med huse. Inspirationen til malerierne hentes fortrinsvis i Vestjylland og på Færøerne, hvor kunstneren er betaget af lyset og den særprægede natur med sin helt særlige kraft.
Der er en fascinerende ro og harmoni over hvert enkelt maleri, også selv om farverne kan være mange og ofte ret voldsomme.
En efterspurgt kunstner der er begavet med et fantastisk farvegen, som han med entusiasme og på mesterlig vis forstår at bruge.