Mette Lindberg

27 år og debutant. Meget kreativ af natur, begyndte med stort engagement at male i gymnasieårene. Sans og interesse for at formidle. Snart færdig med kandidatuddannelse på Aarhus Universitet/Danmarks Journalisthøjskole. Talentfuld kunstner der vækker opmærksomhed.

"Min uddannelse (bachelor i marketing og ledelseskommunikation, Handelshøjskolen i Aarhus) i kommunikation og journalistik har at gøre med min sans og interesse for at formidle. Jeg kan godt lide at formidle budskaber og gøre disse budskaber attraktive ved hjælp af ordvalg, formidlingsform og billedsprog.

Lige så vel som kommunikation og velovervejet formidling kan berøre andre mennesker og skabe reaktion, lige så vel kan kunsten gøre det. Kunsten er dog for mig mere frigjort, da der i et billede ikke findes ord, som viser/peger beskueren i en bestemt retning. Kunst kan fuldstændig frit fortolkes – det er på en måde befriende og tiltaler mig i høj grad.

Jeg har altid fundet det inspirerende, forløsende og afslappende at male og udfolde mig kreativt med energi og entusiasme. Inspirationen finder jeg i verden omkring mig. I gadebilledet, i medierne, fx magasiner og aviser. Jeg opfanger straks en bestemt farvekombination i mine omgivelser og skriver mig den bag øret, så den kan komme ud på lærredet. På samme måde er det med former, figurer og flader. Helt instinktivt opfanger jeg dem i hverdagen – alt hvad der opfanger mit blik rent æstetisk bliver straks lagret på nethinden.

Det er ikke kun, hvad jeg ser i min omgivelser, som jeg lader mig inspirere af. I en travl hverdag med bl.a. håndbold, studiejob og studier ophober der sig i løbet af dagen et væld af tanker – tanker som ofte fældes ned på lærredet. Trods en til tider hektisk hverdag skal der også af og til være perioder, hvor jeg har overskud til at fordybe mig og male. Når mit speciale i journalistik afleveres sidst på året, vil maleriet komme til at tage meget mere af min tid.

Mine malerier har ikke nogle politiske eller ideologiske dagsordener. Jeg vil bare gerne ramme beskueren med min kreativitet og forhåbentlig vække en kreativ gnist i vedkommende.