Mette Glassy

Har i 15 år været optaget af det historiske univers, specielt renæssancen. Arbejder med gamle patineringsteknikker og frembringer pragtfulde, fascinerende og unikke 3D kunstværker, begrænset antal og altid topkvalitet. Udstillinger i ind- og udland. International debut på den censurerede Firenze Bienale 2009.

Kunstneren har for længst fundet sit helt eget unikke udtryk, som altid præger de spændende kunstværker. Det er ikke kun renæssancen, der er i højsædet, men også gotikken og barokken er betydningsfulde i arbejdsprocessen, der bl.a. involverer historiske dokumenter, gamle relikvier i kobber, messing og jern, originale ældgamle elementer som kobbermønter og møbelbeslag.
Mette Glassy har i en årrække udstillet og solgt sine 3 D billedcollager i gallerier i Danmark og udlandet, specielt Sverige. På den internationale censurerede udstilling Bienale Internazionale Dellàrte Contemporanea i Firenze for 4 år siden, hvor 643 kunstnere fra hele verden deltog, fik Mette Glassy flere værker antaget.

Med Mette Glassys egne ord:

Tanken bag…
Mit oprindelige udgangspunkt var musikcollager, inspireret af den autentiske historie om kastratsangeren Farinelli fra renæssancetiden.
Renæssancen, gotikken og baroktiden har altid været mit udgangspunkt, og det trak mig på researchrejser, primært til Rom. Bygningerne fra den tid, gamle historiske dokumenter, relikvier og elementer med patina har autenticitet, sjæl og karisma. At stå med originale elementer i hånden og tænke, hvilke hænder de har været igennem? Eksempelvis våbenskjold på en gammel mønt kan føre én tilbage til menneskets oprindelige historiske rødder.
Gennem tiden har jeg udviklet patineringsteknikker, der primært består af irring af kobber, guld og messing, som er en langsommelig proces. På rejserne finder jeg disse gamle elementer, som jeg har valgt at forevige i værkerne.

Alle værkerne er stemplet bagpå med personligt segl, årstal og signatur samt med en beskrivelse af, hvor elementerne er fundet og med en latinsk oversættelse i de værker, hvori der er latin.

Det er min helt store drivkraft at viderebringe en nysgerrighed og positiv historisk dialog om de forgangne storhedstider i Europa.