Karen Willesen

Uddannet Teko og Århus Kunstakademi. Eftertragtet maler som med ekspressive farvekombinationer skaber værker, der gør indtryk og vækker undren. Store udstillingsopgaver for bl.a. PWC, Bech-Bruun advokaterne og Domhuset i Sønderborg. Udstiller på galleri i Berlin, Hannover, KBH og internationale virksomheder som Novo Nordisk, Oticon og Århus Universitetshospital.

Design og formgivning har været den røde tråd hele mit liv, både i privat og professionel sammenhæng. Altid med en passioneret trang til hele tiden gennem kunsten at udvikle og udfordre mig selv, og hvor mit drive tydeligt kommer til udtryk på lærredet.
Mit mål med kunsten er at skabe værker, der giver beskueren energi, glæde og troen på sig selv og livet. Jeg søger at skabe værker, der gør indtryk og vækker undren, og som kan huskes længe efter mødet i udstillingslokalet.
Jeg arbejder med olie på lærred og i ekspressive farvekombinationer. Mine værker er ofte meget store og dermed krævende, hvor udtrykket er moderne abstrakt. Når malerierne bliver skabt, sker det i et højt energiniveau, en proces hvor jeg netop trives særdeles godt. Min inspiration er livet, naturen, årstidernes skiften, lysets bevægelse og trangen til at fastholde det ukontrollerede.

Oplevelsen for beskueren opstår gennem farver, lethed, bevægelsen i penselstrøgene og den positivitet, som mine billeder udstråler. Egenskaber, som jeg sætter højt på dagsordenen, og som kræver hele min tilstedeværelse i skabelsesprocessen, hvor hvert lag har sin unikke virkning på maleriet.