Jørn Erik Nielsen

Fabelagtig god skulptør der fra ungdomsårene har været meget optaget af kunst. Har lærereksamen med liniefag i billedkunst. Jørn Erik Nielsen har fået sin kunstneruddannelse på skulpturholdet ved Hjørring Kunstskole, ved kurser på Aarhus Kunstakademi samt på Skulpturskolen ved Thomas Anderson.

Kunstneren fortæller:
”Jeg har fra min tidlige ungdom haft en stor interesse og passion inden for kunsten. Det er især indenfor det tredimensionelle billedudtryk jeg har min interesse, og det er blevet styrket ved studieture til bl.a. Ægypten, Rom, Prag, Paris, Berlin, Sydafrika og Firenze. Mit kunstneriske virkede startede i '90erne med stenskulpturer og jeg har siden eksperimenteret med forskellige materialer. Det er i dag hovedsageligt leret, der er mit foretrukne materiale.
Mine skulpturer har ofte mennesket i fokus og læner sig tæt op ad klassisk modernisme. Jeg bestræber mig på at give værkerne et udtryk for både det indre og ydre univers og gerne iblandet lidt nordjysk humor.

De seneste år har rakubrændt keramik desuden været blandt mine foretrukne udtryksformer. De metalliske farver og nuancer, der kan fremkomme i keramikken ved denne gamle japanske teknik, fascinerer mig meget.
Arbejdet med skulpturer i brændt ler samt ikoner, relieffer og torsorelieffer i raku har en stor plads i min travle og spændende hverdag.”