Ida Wieth-KnudsenEn fremragende kunstner der arbejder med blæst glas, gerne i samspil og kontrast til andre materialer som f.eks. træ, beton og metaller. Hun er uddannet fra bl.a. Kosta Glasskole i Sverige og Edinburgh College of Art i Skotland og har med sit høje kunstneriske niveau udstillet i Danmark, Sverige, Skotland og England.

Med udstillingen - Lost & Found - i Galleri Omegalfa, (som første gang blev vist i Cobrarummet ved Sophienholm i 2012) tager hun udgangspunkt i tanken omkring det at samle og bevare. - Det man samler op, tager med sig, sætter på hylden, lægger fra sig igen eller mister hen ad vejen - både af minder og indtryk, men også af ting der minder om noget oplevet eller en svunden tid.

Blæste glasobjekter med både ynde og kant, i form af bløde sarte former kombineret med metaloxyder og flere rum i sig, er et billed herpå. En slags lille beholder - indeholdende eller bærende på værdier og mindelser tillagt af beskueren.

Kurvene understreger selve “indsamlingen” af disse - og er lavet af fundet og samlet træ - og samtidig tænkt som et arkiv til det man passer ekstra på, prøver at holde samlet og ej forglemme. En måde at udvælge, bevare og sætte tingene i system, mens andet går til grunde.