Gunnar Hovgesen

Alsidig kunstner, lærer- og psykologuddannet. Har bl. a. udstillet i mange kunstforeninger og gallerier. Især Jorns kunst fik i 1960'erne stor betydning for den unge Hovgesen i Silkeborg. I de senere år har også nutidige malere haft vigtig og spændende indflydelse på hans malerier.

Bortset fra enkelte kurser og liniefagseksamen i formning/billedkunst har han ingen formel kunstuddannelse – men fra barnsben har han altid tegnet og malet, og inspireret af voksne og skolen købte han allerede ved sin konfirmation staffeli og oliefarver!
Som ung i Silkeborg fik Cobramalerne, især Jorns kunst, stor indflydelse på Hovgesens alsisidige kunstneriske udvikling. Også malere som Per Kirkeby, Peter Brandes og Maja Lisa Engelhardt har været spændende inspirationskilder.

De kreative aktiviteter har vekslet mellem tegning, akvarel, acryl/oliemaleri og skulpturer i granit. Skulpturerne har bl. a. fundet vej til skoler, sygehuse og offentlige pladser.

Som en lille pudsighed skal nævnes, at Gunnar Hovgesen har haft samme inspirerende formningslærer på seminariet som Asger Jorn. "Jeg prøver at udtrykke det impulsive og spontane, som taler til den direkte sansede oplevelse uden sproglige omfortolkninger eller anden reference end beskuerens eget univers. Farven er det bærende element, men jeg forsøger at indfange den i en form med indhold, som gerne må være gennemgående for min måde at arbejde på. Selv føler jeg ofte en distance mellem titlen på et billede og min egen oplevelse. Af samme grund vil jeg overlade til den enkelte, hvad man får af udbytte. Er indtrykket en optagethed af naturens mangfoldighed, har jeg ikke ramt helt ved siden af."