Erna Møller

Ribe-kunstneren fremtryller unik, fascinerende og impone-rende glaskunst. Oprindelig uddannet lærer med liniefag i bl.a. billedkunst. Har i over 20 år undervist i utallige kreative fag, herunder glasfremstilling. Viser fremragende glaskunst på censurerede udstillinger, institutioner og gallerier.

Helt fra teenager har jeg været optaget af de kreative processer. Først med at skrive digte og små noveller. I København var jeg medlem af ”Op af skuffen grupper”. Jeg arbejdede meget med at tegne og kom i gang med billed-vævning. Senere har jeg været meget optaget af at sy, farve tøj og strikke. Men nu har glasset helt og aldeles erobret mit hjerte, min hjerne og min sjæl.

Glasset blev den store interesse
For otte år siden var jeg på et weekend glaskursus hos Bifrost i Birkerød, hvor vi lavede forskellige små forsøg på at skære glasset og sætte det sammen. Men jeg havde set et billede i en bog af en sagget skål, og besluttet, at det ville jeg lære. Så jeg gik i gang efter Jørgen Markvads bog og fik efterhånden fundet ud af nogle af saggingens mysterier og selv forandret nogle småting undervejs.

Senere kom jeg på et kursus hos Frank van der Ham hos Anla glas i Silkeborg 2007, hvor jeg lærte at forfine processen og fik mod til at investere i en plansliber. I 2009 var jeg endvidere på et kursus med Kirstie Alley fra Australien, som bl.a. handlede om fusestøbning.

Ellers har min uddannelse som glaskunstner primært bestået i at bruge tusindvis af timer efter forsøg/fejl metoden og bygge ovenpå ideer om farver og sammensætninger fra mine linjefag i et helt nyt materiale.

Det sprudlende værksted
Jeg har lavet hundredevis af meget forskellige skåle. Jeg har lavet figurer, brugsting og utallige smykker. Her på det sidste har jeg kastet mig over lamper. Dels med en enkelt lille skærm og dels lidt mere majestætiske lysekroner. Mange timer, drømme og ideer ligger ude i fremtiden med at kombinere lys, glas, vand, sten på forskellige måder.

Jeg har været så heldig at lave ting, som har været originale nok til, at jeg er blevet inviteret til at udstille forskellige steder. Jeg prøver nogle ting af ved at sende dem til censurerede udstillinger og syntes det er spændende at få folks reaktioner på det jeg laver.