Anette Nordentoft

Uddannet på keramiklinien, Århus Kunstakademi 1984 – 88 og har arbejdet som professionel kunstner siden 1989. Specielt kvindeskulpturer, der viser hendes gedigne kvalitetsarbejde, vækker opsigt. Anette Nordentoft har haft utallige udstillinger i gallerier og kunstforeninger over hele Danmark, også i udlandet.

Anette Nordentoft har oprindelig en baggrund som sygeplejerske, men har helt fra ungdomsårene interesseret sig meget for arbejdet med ler. Hun har ud over uddannelsen fra Århus Kunstakademi deltaget i adskillige kurser og i øvrigt også været på studierejser til Budapest, Amsterdam, London, Paris, Nagoya i Japan, New York og Darwin, Australien.
De berømte kvindeskulpturer kalder kunstneren for sine multietniske kvinder – de har masaikvindernes flotte, ranke holdning med lange, slanke halse, nogle har asiatiske ansigtstræk, de yndefulde kjoler er europæisk inspireret.
For tiden arbejder Anette Nordentoft meget med ”krympeglasur” – en glasur som har sit helt eget liv, men det er jo netop det, der gør den spændende og giver de enkelte værker en helt unik overflade og udtryk.

Anette Nordentoft fortæller: ”En vigtig faktor for mig i keramikkens formsprog er ud over selve formen også arbejdet med glasurer. Jeg prøver hele tiden at finde nye veje, nye overflader, glasurer som gør den enkelte skulptur utroligt spændende og opfordrer beskueren til at gå på opdagelse.
Mennesker, livet, holdninger og leg med teknikker giver mine værker personlighed og liv.
Hele forvandlingen af den glasur, jeg arbejder med, sker i selve forbrændingen. Vil det lykkes også efter at have været under flammernes lunefulde indflydelse?
At arbejde med leret er for mig som at tage på opdagelsesrejse. En rejse, der kan være nok så tilrettelagt, funderet i det gode håndværk. Alligevel ved jeg aldrig helt, hvor jeg ender. Det uforudsigelige i den keramiske proces vil altid sætte sit præg.”